måndag 18 januari 2010

Mannagrynspannkaka med vaniljblåbär


En efterrätt som är som frukost, fast ändå inte.

Mannagrynspannkakan är ganska så mättande så jag tycker att detta recept räcker till 3-4 personer. Arla, varifrån receptet kommer (men som vanligt så har jag gjort smärre ändringar), anger att det är färre portioner. Men vid Fröken Fläders test, så räckte det absolut till 4 personer.

Kombinationen citron och blåbär var underbar. Detta är något som jag måste fundera vidare på inför kommande efterrätter.

Förresten, om du någon gång får mannagrynsgröt över från frukosten är detta ett riktigt bra sätt att ta till vara på resterna.


4 dl mjölk
4 msk mannagryn
1 krm salt
1 ägg, lätt ihopvispat
1 msk socker
rivet skal av ½ citron
ev. 1 tsk florsocker

Vaniljblåbär:
3 ½ dl vaniljsås (vi använde pulver som vispas ihop med mjölk)
3 dl blåbär (är de frysta blir såsen blå, men jag tror nog att om de är färska så behåller nog vaniljsåsen till viss del sin ljusa färg)


Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform och bröa med mannagryn. Koka mannagrynsgröt enligt förpackningen (antingen i micron eller på spisen). Rör ner ägg, socker och citronskal i gröten. Smeten hälls sedan i formen som gräddas i ca 35 minuter i nedre delen av ugnen.

Låt pannkakan svalna och pudra ev. över florsocker.

Blanda vaniljsåsen med blåbären och servera tillsammans med mannagrynspannkakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar