fredag 29 januari 2010

Fläskfilé med kantareller


Det snöar ute och är riktigt vintervackert. Men här inne har maten mer gått i höstens tecken. C har stått för lagandet. Själv fixade jag med annat och min insats var nog mest salladsfixande. Så receptet är som jag har fått det berättat för mig.

Denna rätten är riktigt snabblagad. C sa att om allt hade stått framme och iordningställt så hade det nog kunnat bli färdigt på en kvart.

Till 4 personer behöver du:
400g fläskfilé
smör att steka i
2 dl creme fraiche
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vatten
ca 10 körsbärstomater
1 msk grovhackad timjan
1 burk konserverade kantareller

ris, vatten och salt


Koka riset enligt förpackningen.

Skär fläskfilé i centimetertjocka skivor. Krydda dem med salt och peppar och stek dem i stekpannan tills de är gyllenbruna. Tillsätt kantarellerna och låt dem och steka en kort stund.

Tillsätt creme fraichen, buljongen och vattnet. Låt koka ihop till en sås.

Tillsätt tomaterna och timjanen.

Servera med riset och sallad.


Fröken Fläders kommentar:
Detta var gott. Men tomaterna hade nog varit godare att ha brevid t.ex i själva salladen. Kanske kunde de i såsen ha bytts ut mot paprika, men det hade gått lika bra utan.

Och naturligtvis hade det gått bra med färska kantareller, men det är ju lite svårt att få tag i såhär års.

2 kommentarer:

  1. verkar mamsigt:)
    Va duktig C är i köket då:)

    Kram Annellisaa

    SvaraRadera
  2. Ja, han är riktigt händig i köket :)

    SvaraRadera