söndag 17 januari 2010

Haremsgryta med kyckling och citron


Fredagens middag blev en riktig höjdare. Receptet, som hittades hos Arla, var enkelt och resultatet var mycket gott. En liten ändring gjorde vi dock, såsen dubblerades. Ja och så förenklade jag tillagningen lite. Detta recept är absolut något som kan bjudas på vid fest och det är så enkelt att det fungerar en vardag. Ett recept som fungerar vid alla tillfällen alltså.


Till 2 personer (och då blev det över till lunchlåda också) behöver du:

2 kycklingfiléer
2 grovhackade vitlöksklyftor
smör att steka i
salt
1 dl grädde och 1 ½ dl mjölk
½ hönsbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
rivet skal och saft av ½ citron
1 burk kikärtor
½ dl hackad persilja
bulgur

Dela kycklingen i bitar. Bryn kycklingbitarna i smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och saltet.
Blanda grädden, mjölken, buljongtärningen, sojan, sambal oeleken, honungen och citronsaften i en skål. Häll i stekpannan. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen.
Skölj kikärtorna.
Rör ner kikärtorna, citronskal och persilja i kycklinggrytan och låt allt koka i ca 2 minuter.
Servera med bulguren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar