måndag 25 januari 2010

Färgglad vintersallad



När jag steg ut från jobbet idag möttes jag av en underbar solnedgång. Himlen sprakade i vackra färger. Blekblå och syrenlila i norr. Orange och brandgult i sydost. Energin som flödade i luften gav extra kraft i ett vintertrött januari.

Solnedgången fick ge inspiration till kvällsmaten som också blev färgsprakande och uppiggande (både vitamin- och intrycksmässigt). Grundidén till salladen har jag hittat hos pickipicki, men detta är Fröken Fläders variant på en färgglad vintersallad.


Koka kamutvete enligt anvisningarna på förpackningen. Finstrimla rödkål och ge den ett snabbt uppkok. Filea apelsin och grovhacka hasselnötter.

Blanda i en skål rödkålen med dressing gjord på olja och vinäger samt lite salt och peppar. Häll över kamutveten, apelsinfileérna och nötterna. Smula över fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar