onsdag 10 mars 2010

Rostade rotfrukter med kamutvete och isterband



Till 4 portioner behövs:

3 potatisar
2 morötter
2 persiljerötter
1 palsternacka
olja
salt och pepper
½ gul lök
1 dl kamutvete (+ vatten enligt anvisningarna på förpackningen)
2 isterband (syrliga)

Skala rotfrukterna och hyvla dem sedan i tunna skivor med potatisskalaren. Lägg på en plåt. Ringla över lite olja samt salta och peppra. Sätt in i ugnen på 175 grader.

Skala och hacka löken. Fräs löken i en gryta med lite olja eller smör. Lägg i kamutveten och häll på vatten. Koka enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär isterbanden i ca 1 cm tjocka slantar. Stek dem i en stekpanna.

Blanda ner kamutveten och de rostade rotfrukterna i stekpannan med isterbanden. Smaka av med salt och peppar.

Det är gott att servera senap till denna rätt.

2 kommentarer:

  1. Och vilken senap rekommenderas?
    HI Hi från Växjö

    SvaraRadera
  2. Den bästa av de bästa såklart! :o)

    SvaraRadera