tisdag 16 mars 2010

Falukorv i ugn i ny tappning



På Konsum har de för ett tag sen en liten receptbroschyr med vanliga standardrätter i ny tappning. Och att förnya sina standardrätter är ju inte fel, utan kan göra vardagsmaten lite roligare. Nu kom ju inte jag riktigt ihåg ingredienserna när det väl var dags att handla, så väl hemma fick falukorven "dekoreras" utifrån det som fanns hemma.

Det här räckte till 5 portioner:

½ falukorvsring
1 liten röd lök
1 squash
1 röd paprika
mozzarella

Skär snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum (skär ej av skivorna, utan korven skall fortfarande "hänga ihop" i underkanten). Skala löken och skär lök och paprika i klyftor. Skär squashen och mozzarellan i skivor.

Lägg korven i en ugnsfast form. Varva nu squash och lök respektive paprika och mozarella mellan korvskivorna. Det som blir över lägger du runt korven i formen.

Ställ in korven i 175 grader i ca 30 minuter.

Vi serverade den uppiffade falukorven tillsammans med potatismos.

2 kommentarer: