torsdag 11 mars 2010

Citrussoppa med touch av vanilj


En annorlunda dessert som även är ett smart sätt att använda citrusfrukter som har blivit lite tråkiga. Blanda citrusfrukter efter vad du har hemma och vad du tycker om. Detta blev det hos mig (räcker till fyra personer).

1 blodgrape
3 clementiner
2 apelsiner
1 3/4 dl muscovadosocker
innehållet från en vaniljstång

garnering:
vispad grädde
riven choklad
hackade pistagenötter

Filéa alla citrusfrukterna (dvs skär av skalet med en kniv och skär sedan ut klyftorna utan att få med hinnan runt klyftorna). Pressa ur den saft som blir kvar bland hinnorna i en kastrull. Tillsätt sockret och koka upp så att sockret smälter.
Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Lägg ner det i kastrullen med sockerlösningen.

Tag kastrullen från värmen och lägg ner citrusfrukterna. Låt dem få "marinera" en stund.

Servera citrussoppan (ljummen eller kall) toppad med en klick grädde och strösslad med chokladen och pistagenötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar