tisdag 9 mars 2010

Allt-i-ett-panna


Jag minns för många år sen då Jamie Oliver stekte lite grönsaker och korv (eller om det var bacon) i en stekpanna och sedan knäckte i ägg i pannan. Supersmart sätt att bli av med smårester och ändå kunna göra en lagad rätt. Antingen kan man ha det som en ny variant av ägg- och baconfrukost, eller så får det vara en matig lunch, eller varför inte en snabb kvällsmat.

Denna gången blev det några prinskorvar, lite broccoli, två polkabetor (jag vet att de borde fått ett bättre öde, deras fina utseende kommer inte riktigt till sin rätt här) och en scharlottenlök som delades i mindre bitar och åkte ner i stekpannan. Efter en stund fick en delad röd paprika göra dem sällskap. När grönsakerna hade blivit mjuka men fortfarande hade lite tuggmotstånd kvar så saltade och pepprade jag och sedan knäckte jag i tre ägg i pannan och fortsatte att steka tills de var färdiga.

Sen är det bara att servera denna allt-i-ett rätt.
(Som lunch räckte detta till två personer.)

2 kommentarer:

  1. Vilket bra tips! Ska testas.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är en riktigt bra grundidé som man kan fylla på med vad som finns hemma
    hälsar fröken Fläder

    SvaraRadera