onsdag 10 mars 2010
Rostade rotfrukter med kamutvete och isterband
Till 4 portioner behövs:
3 potatisar
2 morötter
2 persiljerötter
1 palsternacka
olja
salt och pepper
½ gul lök
1 dl kamutvete (+ vatten enligt anvisningarna på förpackningen)
2 isterband (syrliga)
Skala rotfrukterna och hyvla dem sedan i tunna skivor med potatisskalaren. Lägg på en plåt. Ringla över lite olja samt salta och peppra. Sätt in i ugnen på 175 grader.
Skala och hacka löken. Fräs löken i en gryta med lite olja eller smör. Lägg i kamutveten och häll på vatten. Koka enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär isterbanden i ca 1 cm tjocka slantar. Stek dem i en stekpanna.
Blanda ner kamutveten och de rostade rotfrukterna i stekpannan med isterbanden. Smaka av med salt och peppar.
Det är gott att servera senap till denna rätt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Och vilken senap rekommenderas?
SvaraRaderaHI Hi från Växjö
Den bästa av de bästa såklart! :o)
SvaraRadera