onsdag 30 juni 2010

Vitlöksdoftande fläskfile med champinjoner


Kära syster föreslog detta recept när vi skulle laga mat tillsammans. Oj, vad det var gott. Receptet kommer ursprungligen från Tasteline.

Till 4 personer behöver du:
1 fläskfile, ca 500g
10 champinjoner
2 msk fond (kommer inte ihåg vilken sort min syster hade)
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk senap
2 vitlöksklyftor

Skiva svamp och fräs i lite smör i en stekpanna med hög kant. Lägg upp svampen på en tallrik eller i en skål så länge.

Skär fläskfilen i mindre bitar och lägg i stekpannan. Bryn köttet runt om.

Riv vitlöken och blanda ner i köttet tillsammans med svampen. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll det sedan över köttet.

Låt alltsammans småkoka tills köttet är genomstekt och såsen har tjocknat något.

Servera tillsammans med pasta och någon sallad.


Maträtten blev ganska så blek så jag föreslår att man dekorerar den med lite kryddgrönt eller kanske röda paprikastrimlor. Fast smaken var det som sagt absolut inget fel på :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar