onsdag 21 april 2010

Carbonarainspirerad sparrispasta


Sparris är riktig vårmat. Egentligen var det tänkt att jag skulle handla färsk sparris, men den som fanns i affären var vissen och trist. Istället plockade jag den i frysdisken och det gjorde att denna rätten blev ännu snabbare (vilket kan vara skönt efter en lång dag på jobbet).

Till 2 personer och 2 lunchlådor behöver du:
1 paket färsk pasta
2 sharlottenlökar
ca 10 frysta sparrisar
2 ägg
ca 2 dl grädde

Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt förpackningen.
Under tiden vattnet kokar och pastan blir klar strimlar du löken och fräser i lite smör i en stekpanna. Skär sparrisarna i mindre bitar.

Lägg i den färdiga pastan i stekpannan. Knäck i äggen, häll i grädden och rör runt. Detta måste göras ganska så fort så inte äggen hinner stelna innan de täcker pastan. Lägg i sparrisen.

Klart!

Jag serverade pastan med lite spickeskinka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar