onsdag 7 juli 2010

Syrlig rabarbersås till pasta



Rabarber är för mig (och troligtvis många andra) starkt förknippat med efterrätt på våren och försommaren. Så när jag hittade detta receptet på en pastasås med rabarber som en av huvudingredienserna blev jag naturligtvis väldigt intresserad och nyfiken. Vi åt såsen som den var med pasta. Men jag kan tänka mig att den skulle vara god med till exempel lite kassler till eller som en sås på en buffe eller varför inte att doppa ett gott bröd i. Såsen blev ganska så syrlig. Men den som hamnade i lunchlådan till nästa dag kändes "mildare". Jag vet inte om det berodde på att såsen hade fått mogna, eller om jag hade lite mindre sås då. Receptet kommer ifrån Mossagården.


2 gula lökar
1 morot
1 liten palsternacka
2 st pressade vitlöksklyftor
5 rabarberstjälkar
1 röd paprika
saft av 1 apelsin
3 msk vatten
1 knivsudd cajenpeppar
2 msk socker
1 tsk röd currypasta

Garnering
1/2 dl hackad citronmeliss

Hacka löken. Riv morot och palsternacka grovt. Skär rabarben i tunna skivor och paprika i bitar. Blanda allt i en kastrull och småkoka tills det har kokat ihop till en sås, ca 15 minuter.
Strö över citronmelissen och servera med nykokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar