måndag 18 oktober 2010

Sparad höst

Nu finns det ett överflöd av frukter och grönsaker i affärer och trädgårdar. Att lägga lite tid på att stå i köket nu för att senare i vinter kunna plocka fram en burk med sparad höst är verkligen inte dåligt investerad tid. Ett äppelmoskok är relativt snabbt och kräver inte så många ingredienser. Så fram med stora grytan och koka!



Äppelmos
Skala och kärna ur äpplen. Lägg äppelklyftorna i en kastrull. Slå på lite vatten, någon deciliter brukar räcka. Låt allt koka sakta under lock tills äppelbitarna har blivit mjuka och det börjar se ut som mos. Tillsätt socker till önskad sötma. Då jag brukar frysa mitt äppelmos och bara spara så mycket som kommer användas inom den närmaste tiden använder jag inte något konserveringsmedel. Den burk som jag sparar i kylen får ändå genom sockret viss konserverad effekt. Tänk bara på att använda rena burkar.

1 kommentar: